Η Εταιρεία

10 χρόνια λειτουργίας

Η ΜΥΡΙΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε. Π.Ε. με δ.τ «ΜΥΡΙΝΟΥΣ DEVELOPMENT» ιδρύθηκε στις 25/04/2007 σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 2719-25/04/2007 Φ.Ε.Κ. Α.Ε. & Ε.Π.Ε. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Αττικής, Σουνίου 14. Η εταιρεία μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια λειτουργίας της έχει αναπτυχθεί και δραστηριοποιηθεί σε πολλούς τομείς ξεκινώντας τη δραστηριότητάς της ως τεχνικό γραφείο κατασκευής και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Στη συνέχεια επέκτεινε τη δραστηριότητά της στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα.
Έχει κατασκευάσει έργα συνολικής ισχύος 15 MW σε όλη την Ελλάδα και περισσότερα από 40 οικιακά φωτοβολταικά.

Πάρκα συνολικής
ισχύος 1,2 MW

Από αυτά έχει στην ιδιοκτησία της πάρκα συνολικής ισχύος 1,2 MW από τα οποία εκμεταλλεύεται το παραγόμενο ρευμα πουλώντας το στο ΛΑΓΗΕ. Επίσης έχει εντείνει τη δραστηριότητά της στο χώρο του net metering ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δωθεί επίσης στο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ οίκον και πρόσφατα στο εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ. Επίσης όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας, έχει ενταχθεί και στο χώρο της βιομάζας διαθέτοντας άδειες για Εγκατάσταση Μονάδων Παραγωγής Ενέργειας από Βιοαέριο και Βιομάζα και βρίσκεται στη διαδικασία εύρεσης κεφαλαίων για την υλοποίηση του πλάνου.

Συμμετοχή σε
άλλες εταιρείες

Η Μύρινους συμμετέχει ως βασικός μέτοχος στην εταιρεία «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ ΙΚΕ»

Η ενασχόληση με το χώρο της βιομάζας έδωσε την ευκαιρία για μελέτη και γνώση της ελληνικής υπαίθρου όσον αφορά την παραγωγή υπολλειμμάτων. Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο μελετήθηκε με πρωταρχική βάσει την αειφόρο ανάπτυξη το σενάριο παραγωγής ζωοτροφών, ένας όχι μόνο επιχειρηματικά εκμεταλλέυσιμος χώρος αλλά και ένας χώρος που συντελεί στην ανάπτυξη της κοινωνίας και της οικονομίας.

Σε δεύτερο στάδιο μελετάται και η παραγωγή ενέργειας από τα υπολείμματα των ζωοτροφών. Η εταιρεία επίσης έχει εξασφαλισει με ενοικιο για 30 έτη έκταση 100 στρεμ. Στην Κτηματική Περιφέρεια του Δήμου Μώλου με ήδη υπάρχουσες αγροτικές εγκαταστάσεις με σκοπό στη συνέχεια να ξεκινήσει κτηνοτροφική μονάδα 1000 προβάτων και 200 αιγών.

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλα τα νέα του κλάδου και τις μοναδικές προσφορές μας